Alleen eerlijk vlees

 

Eigenaar Bert van Soest groeide in een ambachtelijke slagerij op.
Zijn liefde en kennis voor het slagersvak eisen van hem en zijn medewerkers zorg en aandacht voor de verwerking en bereidingswijze van de vleesproducten. Slagerij van Soest verkoopt dan ook alleen eerlijk vlees dat betrokken wordt van vaste veehouders: Rundvlees /charolais en scharrelvarkens, dit zijn diersoorten die onder een eerlijke en natuurlijke omgeving opgroeien. De scharrelvarkens die in de landelijke, bosrijke omgeving opgroeien hebben het allerminst slecht. De bontgekleurde varkens leven in de frisse buitenlucht en kunnen naar hartenlust wroeten en rollen in de modder. De varkens worden met liefde verzorgd. Hun maaltijd bestaat uit vers geteelde granen. En dat proef je!

 

Het Nederlandse scharrelvarken is doorregen met vet. Vet is de smaakdrager van vlees en geeft het scharrelvlees een sterke, aangename en natuurlijke smaak. Bovendien kent het bij de bereiding nauwelijks gewichtsverlies (normaal varkensvlees verliest al gauw een kwart aan gewicht, scharrelvlees slechts acht procent), waardoor het vlees zeer mals en sappig blijft. De Nederlandse scharrelvarkens doen zeer zeker niet onder voor de beste scharrelvarkens uit Spanje of Italië. Nederlands scharrelvlees is authentiek, ambachtelijk en eerlijk!

 

De Charolais runderen, ook wel de ster onder de Franse runderen genoemd. Ze komen uit de Bourgogne. Het is één van de beste vleesrassen. Het vlees is erg smakelijk en vetarm. Sinds 1983 krijgen deze runderen uit het oorspronkelijke herkomstgebied een "label rouge". Dit label met de naam Charolais terroir garandeert een hoge kwaliteit, dit komt mede doordat de runderen buiten in de weide mogen grazen en hierdoor natuurlijk voeding en beweging krijgen, zoals het hoort.

 


Over ons

Contact

Voorwaarden

Disclaimer

design © 2014 wa